Ako to všetko začalo ...




Cor Beemsterboer a Jacob Jong boli ozajstnými priekopníkmi v šľachtenie
osív - už pred viac ako sto rokmi sa tento pekársky syn a obchodník s potravinami
špecializovali vo výberoch a šľachteniu osív kapusty, mrkvy a cibule.


V roku 1963 urobili spoločnú investíciu do nových šľachtiteľských techník. Bol to
tak úspešný krok, že sa v roku 1978 rozhodli spoločnosti spojiť a vytvoriť rodinami
riadenú firmu Bejo Zaden. Spojením síl doslova zasiali semienka súčasného úspechu.
Motivované inováciami a otvoreným myslením Bejo odvtedy pokračovalo v rozkvete.


Rozsah plodín priebežne vzrastal, medzinárodné aktivity sa rozširovali a v meste Warmenhuizen
(v Holandsku) boli postavené nové budovy a zariadenia. Toto miesto však stále zostalo
domovom Bejo Zaden BV a jeho hlavnej kancelárii.

 


Návrat O nás História