Coolwrap: štvorcový kapustný list zo špeciálne vyberaných odrôd bielej kapusty s jemnou chuťou. Tieto listy môžu byť použité ako závitok, na suši alebo ako súčasť zdravého sendviče. Ale tiež ako ingrediencie na zdravý, chutný šalát.
COOLWRAP
s makrelou
Prísady
- Blanšírovaný kapustový list (5 zákuskov na štvorec liste)
- 1 údená makrela (cca. 380 g), vyčistená
- 30 g kociek šalátovej uhorky
- 50 g kociek avokáda
- 30 g kociek sladkej červenej papriky
- 1 polievková lyžica kapár
- Soľ a korenie
Príprava
Zmiešať údenú makrelu s ingredienciami, rozprestrieť na kapustné listy. Zavinúť kapustový list so zmršťovacou fóliou. Na chvíľku schladiť a potom diagonálne nakrájať rolku na kúsky a následne podávať.
COOLWRAP
ako šalát s ananásom
Prísady
- ½ tenko nakrájané biela kapusta
- ¼ čerstvý ananás
- 40 gramov píniových orieškov
- 4 zväzok čerstvej bazalky
- 4 polievkové lyžice majonézy
- Korenie a soľ
Príprava
Zmiešať jemne nakrájanú kapustu s kockami ananásu. Opražiť píniové oriešky v predhriatej rúre na 170 ° C a umožniť schladenie. Pridať majonézu, nasekanú bazalku a schladené kocky ananásu do šalátu, starostlivo šalát premiešať a ochutiť soľou a korením.
COOLWRAP
s paradajkami
Prísady
- Blanšírovanie kapustový list (5 zákuskov na štvorec liste)
- Bylinkový smotanový syr
- Roketa siata
- Sušené paradajky
- Čierne olivy
Príprava
Vziať štvorcové kapustné listy a rýchlo blanšírovať. Vysušiť kapustné listy. Namazať smotanovým syrom. Nakrájať sušené paradajky na kúsky a olivy na krúžky. Položiť rukolu, sušené paradajky a olivy na kapustový list. Zabaliť starostlivo kapustný list s náplňou. Umiestniť do chladničky. Akonáhle možné, nakrájať na malé kúsky.

Coolwrap zostáva chrumkavý a čerstvý. Má vysokú výživovú hodnotu a je vhodný pre bezlepkovú diétu. Štvorcové listy môžu byť tiež jednoducho vyrezané nožom.